drag and drop web builder


TAKSI SLUŽBA V MESTU
SERVIZIO TAXI IN CITTÀ

Taxi Sežana - Taxi Transfer
Telefon: 070 11 01 21
E-mail: info@taxisezana.eu
Internet: www.taxisezana.eu

Taxi Maki Sežana
E-mail: info@taximaki.com
Internet: www.taximaki.com

------------------------------
Taxi Sežana: cene, telefonske številke in ostale uporabne informacije


Naročiti taksi v Sežani je ena izmed možnosti javnega prevoza v mestu in prevoza v druge kraje. Na tem mestu boste dobili podatke o kontaktih, cenah in drugih informacijah v zvezi s taksijem. Če se želite v Sežani peljati s taksijem in niste od tukaj ali Sežane ne poznate dobro, boste potrebovali določene informacije kot npr. telefonsko številko in cene prevoza. Pomembne informacije, da ne boste izgubljali časa in da ne boste na koncu vožnje neprijetno presenečeni, ko boste dobili račun za plačilo.

SEŽANA: KAKO PREPOZNATI TAKSI
Taksi v Sežani boste prepoznali po rumeni tabli z napisom “TAXI” na strehi z nalepljeno licenčno nalepko na zadnji strani table. Na prednjih vratih je ponavadi napisano ime taksi službe in telefonska številka, a ni nujno. Ponavadi so taksiji bele barve, a po zakonu to ni obvezno, zato boste lahko našli tudi taksije druge barve.

TAKSI TARIFE
V Sežani (in nasploh v Sloveniji) ne obstajajo enotni ceniki za taksije. Vsako taksi podjetje ima lastne cene. Ponavadi je cena kilometra od 1,20 do 1,70 evra. Seveda obstajajo tudi dodatki ali višja tarifa za nočno vožnjo, dodatek za cestnino, dodatek za večjo količino prtljage ipd. V kolikor mora vozilo čakati na vas, se računa tudi čakalna ura (približno 20 evrov na uro).

TAKSI SEŽANA, POPUSTI
Taksi službe v Sežani ponavadi računajo za mestno vožnjo (kjerkoli znotraj mesta Sežana) 5 evrov.
Ponavadi za stalne stranke obstajajo tudi popusti oz. nižje tarife za medkrajevne vožnje.

CENE DOLOČENIH DESTINACIJ
Sežanski taksiji vozijo po celotnem območju občine, v druge kraje po Sloveniji in v tujino ter do letališč. Prevoz iz Sežane do Ljubljane tako na primer stane približno 100 evrov (odvisno v kateri konec Ljubljane greste), do letališča Brnik pa še kakšnih 30 evrov več.
Do Slovenske Obale boste odšteli od 45 evrov dalje (odvisno, ali greste v Koper, Izolo, Piran ali kam drugam). Do bližnjega Trsta se ponavadi računa 25 evrov.
Kot predhodno rečeno, lokalna (mestna) vožnja po Sežani vas bo stala 5 evrov.
Vnesite vašo relacijo za približno informacijo o ceni: www.rome2rio.com/map/Sezana

TAKSI V SEŽANI, KAKO GA REZERVIRATI
Če imate srečo, lahko taksi vozilo srečate na določenih točkah v mestu, kjer čaka stranke. Ponavadi je to pred glavno pošto oz. pri tržnici (ali na kakšni drugi točki v centru mesta). Lahko se nahaja tudi pred železniško postajo, na avtobusni postaji, na Terminalu... Tudi pri zdravstvenem domu ali bolnišnici ga boste včasih lahko uzrli.
Če pa taksija na ulici ne najdete, lahko pokličete direktno na telefonske številke taksi služb, ki delujejo v Sežani: Taxi Sežana (070 11 01 21), Taxi Maki (031 67 54 48), Taxi Kras (040 23 34 90)... Taksi prevoz lahko rezervirate tudi preko mobilne aplikacije.

   

Linux uporabniki si lahko prenesete .DEB datoteko in uporabljate TAXI aplikacijo v linux terminalu za iskanje kontaktov taksijev. Najprej si namestite prenešeno datoteko taxi-1.0.deb , po končani namestitvi pa zaženete ukaz "taxi beseda" (namesto "beseda" vtipkate ime mesta ali taksi službe).
Gli utenti Linux potete scaricare il file .DEB e utilizzare TAXI app in linux terminal per cercare i contatti dei taxi. Per prima cosa scarica il file taxi-1.0.deb e avvia l'installazione. Una volta completata l'installazione avvia il comando "taxi parola" (al posto di "parola" digita il nome della città o del servizio taxi).